ERP voor MKB

/ERP voor MKB
ERP voor MKB2022-03-18T10:00:23+01:00

ERP voor MKB

Wat maakt ERP voor kleine bedrijven interessant?
Ontdek waarom talloze andere bedrijven je voorgingen!

Gratis demo aanvragen
Afspraak met consultant
ERP Scherpthe B.V.

Wat is ERP?

Een Enterprise Resource Planning systeem (ERP-systeem) zal altijd gedreven zijn op het vinden van potentieel te behalen efficiëntie wat productiviteit en winstgevendheid in de hand speelt. De manier waarop een ERP systeem die efficiëntie moet aan gaan tonen en de termijn waarin dat moet gebeuren verschilt tussen kleine en grote bedrijven.

Meer over ERP-systemen

Verschil Grootbedrijf en MKB

Grote bedrijven hebben vaak de middelen, gestandaardiseerde bedrijfsprocessen en zeer gespecialiseerde werknemers. Daardoor is een zogeheten ‘on-premise’ ERP oplossing die geheel gefinetuned en versleuteld is om op hun processen aan te sluiten vaak interessant en zetten hiervoor op lange termijn veel middelen voor aan de kant.

Daarentegen hebben MKB-bedrijven niet altijd deze lange spanningsboog en betalingsbereidheid voor een systeem op maat. ERP voor MKB moet vooral gebruiksgemak, schaalbaarheid, lange termijn ondersteuning bieden en geen ‘one-size-fits-all’ oplossing zijn.

ERP Scherpthe B.V.
Teamwork

Interactie met het systeem

Gebruiksgemak uit zich op twee manieren, een intuïtief systeem waar gebruikers op een prettige en snelle manier mee kunnen werken en een systeem dat goed te implementeren is. Men is door de jaren heen steeds meer technologie gaan gebruiken in het dagelijks leven, door ervaringen met websites op het internet, apps op je telefoon en tablet zijn gebruikers aan andere manieren van interacteren met een systeem gewend. Een goed ERP systeem zal proberen aan te sluiten op deze gebruikersverwachtingen. Gebruiksgemak zou moeten worden behaald door te kijken hoe gebruikers om gaan met moderne websites en applicaties en daardoor makkelijker te doorzoeken en met meer persoonlijke inzichten.

Ontzorgd door ERP in de Cloud

Waar de industrie focus de betaalbaarheid in de hand speelt, is ook het draaien van een ERP pakket ‘in de Cloud’ een grote kans voor MKB. Zoals eerder genoemd kiezen grote bedrijven vaak voor ‘on-premise’, waarbij ze het softwarepakket en de computers/servers die de programma’s draaien zelf kopen en beheren. Dit vergt grote initiële investeringen en blijft kosten maken doordat gespecialiseerde medewerkers zich dagelijks met het draaiend houden en verbeteren van systeem bezig zullen houden.

‘In de Cloud’ betekend dat je je laat ontzorgen. De leverancier zorgt ervoor dat zij de software en benodigde computers/servers op orde hebben zodat jij je kan focussen op datgeen waar je goed in bent, het systeem benutten en eventuele IT-medewerkers kunnen zich bijvoorbeeld volledig focussen op het doorvoeren van verbeteringen. Initiële investeringen zij bij ‘in de Cloud’ kleiner, investeringen worden gespreid over de tijd en bieden je maximale flexibiliteit.

Meer over Cloud ERP
Epicor Cloud ERP Scherpthe B.V.
Epicor Cloud ERP Scherpthe B.V.

Groeit met je mee

De schaalbaarheid van Cloud oplossingen is immers direct en vrijwel ongelimiteerd. De software draait op zeer grote centrale servers. Op basis van jouw wensen kan altijd extra capaciteit beschikbaar worden gemaakt zodat je ERP systeem meegroeit met de behoeften van jouw bedrijf.

Tenslotte garandeert de Cloud ook duurzaamheid, het systeem wordt automatisch ge-upgrade naar de laatste, beste en veiligste versie, en doordat het continu blijft verbeteren op basis van feedback van gebruikers en nieuwe inzichten of behoefte uit de markt.

Focus

Er zijn talloze ERP leveranciers op de markt. Sommige leveranciers hebben ervoor gekozen een focus aan te brengen in hun beoogde klant. Zo heeft Scherpthe de keuze gemaakt te focussen op de maakindustrie en wordt dan ook gebruikt door de luchtvaart, defensie, automobielen, elektronica, hightech, metaal, meubel, industriële machine, medische, rubber en plastic maaksectoren. Door de focus op de maakindustrie kan het ERP pakket standaard meer op de behoefte en wensen van deze industrie inspelen. Het gevolg? 80% van Epicor is standaard toepasbaar voor onze klanten. Dit betekend dat aan 20% nog geschaafd moet worden, tegenover pakketten zonder deze focus waar dit vaak 50/50 is.

Kinetic is een Cloud ERP oplossing van Epicor waarin het draaien van het systeem in de Cloud het uitgangspunt was. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Gartner in 2021 Epicor ’s Cloud Kinetic ERP oplossing identificeerde als een van de voornaamste ERP pakketten voor MKB-bedrijven, en de hoogste score ontving voor de functionaliteit van het systeem.

Meer over Kinetic (Epicor ERP)
Epicor Cloud ERP Scherpthe B.V.

Ben je na het lezen van dit korte artikel benieuwd wat Epicor Kinetic ERP voor uw MKB-maakbedrijf zou kunnen betekenen? Neem direct contact op met een van onze adviseurs!

Gratis demo aanvragen
Afspraak met consultant

Contact

Meer weten over ERP-systemen, bent u benieuwd hoe Scherpthe uw bedrijf kan helpen of heeft u een andere vraag? Vul het contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Ik wil

    Vragen of opmerkingen