ERP

/ERP
ERP2022-03-18T10:02:01+01:00

ERP

Enterprise Resource Planning, ERP in het kort, wat houdt het in, wat doet het, en voor wie is het relevant. Ben jij nog niet helemaal op de hoogte wat ERP inhoudt? Begrijp de basics in 5 minuten met deze uitleg!

Gratis demo aanvragen
Afspraak met consultant
Teamwork

Wat is ERP?

Enterprise Resource Planning, de naam verklapt het al een beetje, het systeem zal je bedrijfsmiddelen inplannen en op elkaar afstemmen. Binnen ERP is er een onderscheidt tussen systemen gericht op de maakindustrie, en systemen gericht op meer service georiënteerde organisaties. In dit artikel wordt voornamelijk naar de maakindustrie gekeken, systemen die focussen op het inplannen van productiemiddelen en werken als volgt.

ERP Scherpthe B.V.

Klant georiënteerd

Een ERP-tool is een klant order gestuurd systeem, oftewel, het zal er altijd alles aan doen de aan de klant gemaakte belofte na te komen. Vanuit de klant denkend begint de ERP-software dus ook altijd bij het vastleggen van vraag. Daadwerkelijke vraag in de vorm van verkooporders en verwachte vraag uit offertes of vraagvoorspellingen. Aan de hand van deze vraag naar bepaalde producten en hoeveelheden kan de stap naar productie worden gemaakt.

Helpt plannen

De ERP-tool plant voor jou de middelen benodigd voor productie zoals grondstoffen, subassemblages, productiemedewerkers en productiemachines just-in-time (JIT) in en streeft daarmee altijd naar het volgens afspraak leveren aan je klanten. Het ERP-systeem zal beschikbaarheid en levertijden van grondstoffen en beschikbaarheid van machines en productiemedewerkers zo op elkaar afstemmen zodat de inkooporder naar je leverancier op tijd verzonden is. Je materialen op tijd ontvangen wordt, en dat alles op het moment dat er capaciteit vrij is op de desbetreffende machines zodat de te maken producten optimaal door je fabriek heen worden geleid.

Teamwork
Epicor Cloud ERP Scherpthe B.V.

Accounting

Nadat productie geregistreerd is op de werkvloer zal het ERP-pakket ook de financiële kant voor zijn rekening nemen. Enterprise Resource Planningssoftware kan namelijk voor en na calculaties uitvoeren naar aanleiding van productieactiviteiten en zo een eerlijke kostprijs van producten kunnen bepalen. Daarnaast zal het ook bij het verzenden van producten naar klanten deze leveringen factureren en het grootboek bijhouden. Financiële rapporten maken het makkelijk om te voldoen aan wettelijke en interne eisen en vergemakkelijken zo het sturen tot financieel goed presteren van je bedrijf.

Gehele keten

Moderne ERP-systemen registreren van “zand tot klant” het proces en zal je helpen met het aansturen van mens en machine, het beheren van je supply chain, het orkestreren van je productie, het plannen van activiteiten, het beheren van je producten en projecten en stroomlijnt verkopen aan klanten.

Cloud ERP Epicor Kinetic
Epicor Cloud ERP Scherpthe B.V.

Bruikbare informatie

Het krachtige van moderne ERP-omgevingen is de data die het genereert. Het geeft je bedrijf toegang tot belangrijke informatie die je naast het helpen voldoen aan reguleringen en normen, de mogelijkheid biedt tot krachtige analyses. Het kan over locaties heen kijken, een geïntegreerd beeld bieden en risico’s in kaart brengen zodat je niet meer voor verrassingen komt te staan. In het geval van Cloud ERP zijn deze inzichten ook nog eens altijd en overal voor handen en kan ook altijd en overal data worden bijgewerkt op basis van actuele gebeurtenissen.

Meer over Cloud ERP

Groei aanjager

Een ERP-systeem kan jouw maakbedrijf, ongeacht of je een multinational of MKB-bedrijf aanstuurt, naar een volgend niveau tillen doordat het je in staat stelt tijds- en geld besparende mogelijkheden in kaart te brengen. Zorg ervoor dat jij niet werkt om je data op orde te hebben, maar laat de data voor jouw werken!

Meer over ERP voor MKB
Cloud ERP Epicor Kinetic

Denk je dat ERP-software de volgende stap is voor jouw maakbedrijf? Neem dan gauw contact op met één van onze adviseurs!

Gratis demo aanvragen
Afspraak met consultant

Contact

Meer weten over ERP-systemen, bent u benieuwd hoe Scherpthe uw bedrijf kan helpen of heeft u een andere vraag? Vul het contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Ik wil

    Vragen of opmerkingen